1 ICU

1 ICU
1 Hati 1 Fikiran 1 Tindakan.

Piagam Pelanggan

Piagam Pelanggan
Janji ICU JPM.

Direktori Pegawai

Direktori Pegawai
Maklumat Pegawai.

Tender / Sebutharga

Tender / Sebutharga
Muat Turun Borang.

MAJLIS PERJUMPAAN KHAS TIMBALAN KETUA PENGARAH ICU JPM BERSAMA WARGA PEJABAT PEMBANGUNAN PERSEKUTUAN NEGERI PULAU PINANG DAN BAHAGIAN PENYELARASAN PENYERTAAN BUMIPUTRA PULAU PINANG PADA 16 APRIL 2013

ICU ICU ICU ICU ICU ICU ICU ICU ICU ICU

 

“Kita sebenarnya tidak mempunyai pilihan selain menerima hakikat bahawa Perkhidmatan Awam khususnya di ICU JPM sedang mengalami perubahan struktural bagi menjadikannya terus relevan dengan perubahan persekitaran. Ekoran dari itu, penegasan baru kepada agenda pembaharuan yang menuntut perubahan atau tranformasi minda dan cara bertindak seluruh warga ICU JPM yang perlu diberikan kini berprestasi tinggi dan melangkaui ekspektasi pelanggan/stakeholder.” Demikian ucapan Y.Bhg Dato'Seri Abd. Ghani Bin Ariffin, Timbalan Ketua Pengarah ICU JPM (Sektor Pembangunan Strategik), semasa menyampaikan ucapan bagi Majlis Perjumpaan Khas Bersama Warga Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang Negeri Pulau Pinang dan Bahagian Penyelarasan Penyertaan Bumiputra Pulau Pinang pada 16 April 2013 (Selasa) baru - baru ini.

 

Selain itu juga, semua warga ICU JPM juga disaran mengamalkan kesemua prinsip CTI-PCI di mana CTI merupakan singkatan kepada Cepat, Tepat dan Integriti, manakala PCI pula merujuk kepada Productivity, Creativity dan Innovation. Ini dapat dijadikan sebahagian dari etos dan pegangan semua penjawat awam sebagai usaha menyemarakkan lagi sistem penyampaian berprestasi tinggi yang berteraskan rakyat dan pelanggan. Majlis pada petang ini turut dihadiri oleh pegawai dan kakitangan Warga Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang Dan Bahagian Penyelarasan Penyertaan Bumiputra Pulau Pinang. Majlis bersurai pada jam 6.30 petang.

 

Sumber : Seksyen Khidmat Pengurusan

Tarikh Kemaskini : 24 April 2013

“Kita sebenarnya tidak mempunyai pilihan selain menerima hakikat bahawa Perkhidmatan Awam khususnya di ICU JPM sedang mengalami perubahan struktural bagi menjadikannya terus relevan dengan perubahan persekitaran. Ekoran dari itu, penegasan baru kepada agenda pembaharuan yang menuntut perubahan atau tranformasi minda dan cara bertindak seluruh warga ICU JPM yang perlu diberikan kini berprestasi tinggi dan melangkaui ekspektasi pelanggan/stakeholder” Demikian ucapan Y.Bhg Dato'Seri Abd. Ghani Bin Ariffin, Timbalan Ketua Pengarah ICU JPM (Sektor Pembangunan Strategik), semasa menyampaikan ucapan bagi Majlis Perjumpaan Khas Bersama Warga Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang Negeri Pulau Pinang dan Bahagian Penyelarasan Penyertaan Bumiputra Pulau Pinang pada 16 April 2013 (Selasa) baru - baru ini. Selain itu juga, semua warga ICU JPM juga disaran mengamalkan kesemua prinsip CTI-PCI di mana CTI merupakan singkatan kepada Cepat, Tepat dan Integriti, manakala PCI pula merujuk kepada Productivity, Creativity dan Innovation. Ini dapat dijadikan sebahagian dari etos dan pegangan semua penjawat awam sebagai usaha menyemarakkan lagi sistem penyampaian berprestasi tinggi yang berteraskan rakyat dan pelanggan. Majlis pada petang ini turut dihadiri oleh pegawai dan kakitangan Warga Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang Dan Bahagian Penyelarasan Penyertaan Bumiputra Pulau Pinang. Majlis bersurai pada jam 6.30 petang.